Продължете към съдържанието
Начало » Кафенето Блог » Кафе машина от битака – Да или не?

Кафе машина от битака – Да или не?

Сподели, ако ти е харесало:

Кафе машина от битака – вие купували ли сте си?

Кафе машина от битака за вкъщи или офиса – ето това е уникално нестандартна идея. Добре де, но те все пак се продават, даже в повече от един вариант, защо да не си вземете? Като човек купувал си не малко кафе машини от битака, нека ви дам няколко основни съвета за избора на кафе машина от битака, какво да гледате и какво да купите. Нека да отбележа, че статията ще е насочена повече към – кафе машина с капсули, автоматични кафе машини и всички техни „близки и роднини“. Машините, които имат малко повече части и повече възможности да не работят.

Кафе машина от битака за вкъщи – какво да избера?

Залагате си един бюджет и отивате на битака. При този пазар е много трудно да си кажете – за 50лв искам автоматична кафе машина – защото днес може да няма, но след 2 битака да има. До късмета е, размера на битака и тн. Когато сте на битака, гледате колкото се може по-бързо, за да видите колкото се може повече кафе машини. Често, ако сделката е добра, вие решите, че ще минете после (след като огледате) и кафе машината ще я няма. Направете един бърз кръг, вижте къде какво има и започнете внимателното оглеждане на всяка кафе машина, докато не намерите тази, която ви е харесала най-много.

Започнете с външният вид.

Драскотини са нормални, малки отчупвания също, стига да не влият на функциалността на кафе машината. Били са транспортирани на куп, нормално да има дребни щети. Ако е увита в найлон, още по-добре. Ако пък е в кутията – взимайте! Не забравяйте, че ако става дума за драскотини, винаги може да се пребоядиса по ваш вкус или да залепите стикер.

Външният вид – но от кафето.

Да приемем, че гледате автоматична кафе машина. Вижда ви се визуално добре, но пък виждате доста следи от кафе навсякъде – по контейнера, основата или изобщо – на места, където не трябва да има толкова кафе. Това значи, че кафе машината е ползвана сериозно, а с подобна поддръжка – вероятно е нямало поддръжка. Не се знае колко живот има още в нея, дали вече не е повредена или дали не липсва нещо.

Ако можете да я пробвате – пробвайте.

Понякога трябва да се плати левче за пробата, но винаги си заслужава. Да, няма да пусне кафе, но ще видите поне че нещо светва, върти, издава шум и тн. Тогава, дори с дефект после, ще е по-лесно да се поправи от изобщо никакъв сигнал за живот от кафе машината.

Кафе машина от битака - Да или не и защо?
Кафе машина от битака – Да или не и защо?

Цената е направо подарък.

Ако ви се струва, че направо ви я подаряват за тези пари – може да има нещо. Нека ви предупредим, че не всичко на битака е крадено. Ако кафе машината наистина е толкова евтина, хубава марка е, не се вижда нещо съмнително по нея, купете я. Ако е част от бюджета ви – купете си две кафе машини от битака – все една ще работи. Но ако тази евтината ви се струва съмнителна, винаги може да разпитате продавача.

Защо я продават толкова евтино?

Това не е въпроса, но е добре да задавате колкото се може повече въпроси на продавача – от къде е, колко стара е, колко е ползвана, той ли е я ползвал и тн. Така ще видите, дали знае нещо за нея или не, притеснява ли се да я продаде за тези пари или иска да я разкара. Не се страхувайте да питате.

Защо да си купя кафе машина от битака?

Нека първо започнем с няколко основни точки:

  • По-евтина
  • Евтина
  • Виждате я на място точно като в магазин
  • Ако имате бюджет от 100лв, може да се приберете с няколко
  • Помага за околната среда, като не купувате нова.
  • Излиза просто по-евтино, а разнообразието е различно на всеки битак.

С лека насмешка, това биха били положителните страни на това да си вземете кафе машина от битака. Да, рискът е доста голям, направо си е 90 на 100, но нека видим обсъдим точките в дълбочина.

Кафе машината е в пъти по-евтина, а ако можете и да се спазарите, още по-добре. Виждате я на място, оглеждате е, дори това ви дава някаква гаранция, че тя все още може да работи. Може да си купите няколко кафе машини, ако сте умели в пазаренето. От различни продавачи обаче и след като оставяте всяка кафе машина в колата. Иначе, ще ви видят с нея и ще ви вдигнат цените. Помагате за околната среда, като не купувате нова – рециклирате стара – така да се каже. Да, тя може и на 5 месеца да е, но разбрахте идеята.

Защо да не си купя кафе машина от битака?

Защо да не си купите кафе машина от битака – нека сега да видим:

  • Шанса да работи не е голям.
  • Ще се наложи да я почистите основно, дори да трябва да сменяте нещо.
  • Никаква или поне не достоверна история на машината.
  • На колко години и кафета е – няма отговор.

Общо взето, това което ви спира да си купите кафе машина от битака е непознатото. Цялата кафе машина пред вас на битака е просто купчина пластмаса, която или работи или не. Напълно разбираемо, но с моя опит, бих ви посъветвал да пробвате. Шанса да не работи, реално е 50 на 50. Ако ходите често на битака, може да видите същият продавач и да му кажете за нея, може пък и да ви я смени.

Препоръчваме ви да опитате. Определено си заслужава пробването, а може и толкова да ви хареса и да си купите кафе машина с капсули.


Сподели, ако ти е харесало: