Продължете към съдържанието
Начало » Кафенето Блог » Ревю на кафе машина Senseo – Philips Senseo CSA210/60

Ревю на кафе машина Senseo – Philips Senseo CSA210/60

Кафе машина Senseo – кой ли не е опитвал.

В това ревю искам да споделя личните си впечатления от притежанието на кафе машина Senseo. Какво, колко и как и изобщо – всичко, което научих и разбрах за кафето и кафемашината на Philips. Няма да говоря за марката, нито за модела, защото самата вариация на Senseo вече толкова се разви, че има модели, режими и какво ли още не. Лично съм използвал тази кафе машина и искам да ви дам моето мнение за нея.

Моят опит с кафе машината Senseo.

Плюсове на машината:

 • Лесна за поддръжка.
 • Компактна.
 • Лесна за почистване
 • Лесна за използване – слагаш пада и това е.
 • Малко цапане около кафе машината.
 • Кафе на добра цена.
 • Издържа около 3 години, преди просто да я подаря.

Минуси на кафе машината:

 • При неподдържане на резервоара, започва да събира замърсявания точно в ъгъла на основата. Страшно трудно за чистене.
 • Две опции за кафе – поне аз толкова имах, сега мисля, че са до около 3 или 5.
 • Пластмасата от която е изработена кафе машината Senseo е много ниско качество. Дори с времето започна да лепне.
 • Кафето – сладка вода. Ако сте пили силно кафе, правите си силно кафе, имате еспресо машина с мелачка и ви се наложи да пиете това кафе – сладка вода.
 • Резервоара е за 3-4 кафета, зависи колко вода слагате.
 • Липса на филтър за водата.
 • Работи, пуска вода, може да изкара години, но качеството на кафето е много ниско (поне за моя стандарт).

Мнение за кафе машина Senseo от личен опит

Плюсовете на кафе машина Senseo.

Нека сега дам повече обяснение на двете точки. Плюсовете на машината са няколко, но по тежест – минусите не ги оправдават. Плюсовете повече са за функционалност и практичност – до колкото кафе машината го предлага. Малка, компактна, не цапа с кафе на зърна, сменяш пада и готово. Това е! Простичка кафе машина, която би била добро начало или основа, когато не можеш да пиеш по-силно кафе или си пробвал от някъде и не ти е харесало. База за сравнение така да кажем.

Толкова много години минаха, толкова много модели, дизайни, виждал съм и по-малките кафе машини и по-големите. Качеството на материалите е по-добро, цветове, но в основата си – това е машина, която прокарва гореща вода през някакъв пад. Не мога да ви кажа да очаквате смислено кафе от нея.

Минусите на кафе машина Senseo.

От къде да започна. Качеството на продукта много ме дразнеше (имах я преди около 2 години). Пластмасата сякаш сама се драскаше без да я пипаш, една черна, с този наклон сякаш уклюмала от вина какво кафе пуска. Но стига съм говорил за дизайна, да ви разкажа останалото. Силата на кафето е…почти там. Един пад не стига, дори да вземеш най-силният. Държа да отбележа, че под Strong не съм падал. Всичко по-надолу е оцветена вода. Пак казвам, цялата тази статия е мое мнение. Ако вие имате друго по въпроса, ще се радвам да го чуя.

Цената на кафето е – въпросителна. Зависи от къде го купувате и какви количества, но това което аз забелязах е, че колкото по-големи пакети си купувате, толкова по-слабо е кафето. Сякаш силата на кафето остава в плика и щом го отворите да си вземете кафе пад – изчезва.
Не си взимайте каквито и да било чайове! Моят личен опит показва, че не знам какво пих, но не ми хареса.

В едно заключение, ще ви кажа следното – не знам каква нужда имате, че да си купите тази кафемашина, но по-добре не. За парите които плащате има стотици различни опции на пазара, дори втора ръка. Може да ви отнема малко повече време от някакви си 30 секунди (мисля, че горе долу толкова беше времето за направата на кафе от пускането до чашата), но времето за наслада ви е безценно. Вложете пари в качествена кафе машина – кафе машина с ръкав, полуавтоматична, втора употреба, но избягвайте модела Senseo.

Пак повтарям, че тази статия е изцяло с мойте лични впечатления от използването на кафе машината за няколко години.

За всеки е различно, но това е моето мнение. Не ви казвам да не я купувате, аз споделям какъв е моят опит с нея. Изцяло информативно мнение. Нямам нищо против марката, сегашната ми машина пак е на Philips, нямам нищо против да се пие кафе от падове и капсули (добре де, имам, но), затова вземете предвид, че това е само и единствено моето мнение!

Въпроси, които може би си задавате:

 1. Защо си я купи тогава?
  Бях млад и зелен, нямах финанси, млад студент, в моя допълнителна защита – тя си беше много популярна. Не бих повторил обаче.
 2. Пи едно кафе, не ти хареса – защо не я смени?
  Реално имах ниско мнение за кафето. Да харесва ми да го пия, но когато си на мнение „всяко кафе ми е добре“ – никое кафе не е твоето. Човек си има неговият вкус за кафето и това се опитвам да ви помогна да намерите в този сайт.
 3. Пробва ли да добавиш приставки вместо пад – да сложиш мляно кафе вместо готов пад?
  Не, но съм пробвал два пада наведнъж. Почти да се счупи, но работи, но кафето си е същата вода. Мляно кафе – то по онова време приставката беше половината от цената на употребявана кафе машина от моделя.
 4. Не си успял да изчистиш резервоара – четка, препарати, накисване?
  В самият въпрос ми е проблема – аз ако ще си играя да го чистя с четки, пинсети и не знам си какво, то тогава нещо в дизайна куца. Да не говорим, ако взимате вода, която е от чешмата, тогава и организми може да се развият вътре.
 5. Би ли пробвал капсули?
  Пробвам по-често от колкото ми се иска и резултата е едно към едно с капсулите – като добавим факта, че капсулите са с кои знае какви добавки в тях.

 

Може да погледнете и Ревю на кафемашина Dolce Gusto Piccolo KRUPS KP100031 – Ако искате още по-компактен вариант на кафе машина.