Продължете към съдържанието
Начало » Кафенето Блог » Ревю на кафемашина Dolce Gusto Piccolo KRUPS KP100031

Ревю на кафемашина Dolce Gusto Piccolo KRUPS KP100031

Сподели, ако ти е харесало:

Ревю на кафемашина Dolce Gusto Piccolo – Малкият пингвин.

Кафемашина Dolce Gusto Piccolo или както аз я наричам – малкият пингвин, е едно доста компактно решение за тези от вас, искащи кафе машина с капсули. Малка, компактна, наистина компактна, това е лесна за опериране, лесна за почистване кафе машина, но до колко е добра за вашият случай? До колко може да се използва всеки ден или изобщо – има ли смисъл да я купувате? От моят опит с нея – около 1 година, мисля, че мога да ви дам няколко различни съвета.

Кафемашина Dolce Gusto Piccolo – кафе машина с капсули.

Ако търсите да закупите точно тази кафе машина, то явно искате кафе машина с капсули. Ок, страхотно, но нека да поставя плюсовете и минусите на машината още в началото.

Ревю на кафемашина Dolce Gusto Piccolo - Малкият пингвин

Плюсове:
– Малка
– Малко части за миене
– Лесна поддръжка
– Ако се счупи, направо нова.
– Голямо разнообразие от капсули и кафе напитки (да, има различни кафета).

Минуси:
– Кафе машина един път.
– Няма настройка за мляко, но има модели капсули с мляко в тях.
– Няма никакви настройки освен старт и стоп.
– Малък резервоар.

Този път, минусите са доста по-малко, да, но това не означава, че те не са достатъчно „тежки“ за да ви спрат от закупуването на кафе машината. В следващата секция, ще започнем с плюсовете, защото моят опит с нея, не беше никак зле, но все пак – не беше и кафе.

Малка кафе машина Dolce Gusto за вкъщи.

Това е най-голямото предимство на модела, като има нов вариант – Dolce Gusto Piccolo XS – още по-компактна машина, повече настройки и дори сила на кафето. Определено, чудесен избор за онези от вас, търсещи уникално малка кафе машина с капсули. Размера идва с добавен бонус – малко части за миене. Да, за някой от вас това може да е безсмислено, но единият резервоар и поставката на чашата, определено са нещо само за плакнене с топла вода.

нов вариант - Dolce Gusto Piccolo XS

Поддръжката на кафе машината е почти никаква. Едно забърсване от прах, резервоар и държача на капсулата и сте готови. Малка и лесна за почистване кафе машина. Ако нещо се повреди, ще е по-добре да си купите нова. Освен, ако нямате скъсан кабел, всичко останало не е за предпочитане да се пипа – защото ремонта, ще излезе колкото една нова или повече от кафе машина втора употреба.

Капсулите с кафе определено са изкушаващи. Толкова голямо разнообразие от модели, марки, типове кафе, комбинации от мляко и кафе – богат избор. Ако искате нещо за пиене под формата на кафе, нещо с различен вкус – то тогава тази кафе машина определено трябва да е във вашият списък.

Кафе машина за един път – Dolce Gusto Piccolo

Както вече го споменах, ако нещо се повреди с кафе машината, то ще ви трябва направо нова. Това не е изцяло лош фактор, но ако искате да мислите повече за околната среда – или втора употреба или нова. Самият факт, че е почти непоправима или – няма смисъл от ремонт – е смущаващ, поне за мен. Капсулите с мляко в тях. Изпробвал съм ги не един път, вероятно млякото вътре е на прах, но няма нищо общо с истинско мляко на пяна добавено в кафето. Един блудкав вкус на мляко, както от разтворимо мляко от пликче. Не е мляко!

Няма настройки на кафе машината. Интензитет или нещо от сорта, но последният модел има. Аз говоря обаче за Dolce Gusto Piccolo KRUPS KP100031. Слагате капсулата, изчаквате да загрее и мърдате лостчето (използва лост за контрол на температурата – топло или студено). По този въпрос – един единствен път използвах студената настройка – така и не разбрах защо я има. Студена вода с вкус получих накрая.

Малкият резервоар и липсата на филтрация обаче оказаха голямо влияние в решението ми да я сменя. Както е малък, така в дъното се чисти много трудно и трябва да се постараете в търсенето на четка за това. Още по-страшното е, че ако използвате вода от чешмата, без никаква филтрация – се събира „плесен, мъх“ – зелено наслояване в дъното както при ручейчетата в гората (голямо сравнение, няма що). Изобщо не е приятно за гледане, да не говорим, че този малък резервоар е за две, максимум три кафета – зависи колко дълги ги пиете.

Оценка на кафемашина Dolce Gusto Piccolo KRUPS KP100031

Не е нещо, което няма да ви кажа да не си купувате. Ако искате кафе машина за слабо кафе, но без излишни цапаници, разправии или разсипано кафе навсякъде – това е страхотен и компактен вариант. Ако не се лъжа, моята беше на приблизително 5 години, никога не е давала проблем, а още работи. Естествено, няма как да ви препоръчам кафе машина с капсули, ако сте решени да пиете по-добро кафе, но ако силата и интензитета на смляното кафе са ви много, капсулите са за предпочитане, то тогава новият модел може да е за вас.

Нямам претенции към марката, не съм имал проблеми с нея и нищо не мога да кажа. Не се е налагало да поправям нещо или да хвърлям кафе машина, защото се е развалила. Даже съм доста доволен, просто кафето за мен стана прекалено слабо.

Ако искате да видите още едно Ревю на кафе машина Senseo – Philips Senseo CSA210/60 – последвайте линка. Тази кафе машина също я имах и ми беше първата.


Сподели, ако ти е харесало: